Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een effectieve en eenvoudige manier van natuurlijk genezen en bewust ontspannen.
Reiki betekent “Universele Levensenergie”.
De Reiki methode leert je hoe je deze energie kunt doorgeven met je handen, aan jezelf en ook aan anderen. Iedereen kan Reiki leren beoefenen en de voordelen ervaren.

Degene die Reiki geeft maakt je niet beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht.

Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen.
Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Eerst een kennismaking uitleggen hoe het werkt en dan aan het werk. Je gaat op een behandeltafel liggen ik leg mijn handen op of boven je lichaam, (als je dat prettiger vind) zodat Reiki gaat stromen. Intieme plaatsen worden uiteraard niet aangeraakt. Sommige mensen voelen warmte, kou of tintelingen, anderen voelen niets. Dat is niet erg, de Reiki energie doet zijn werk wel. Het kan zijn dat je gaat gapen (ontlading van vastgezette energie) of in slaap valt totale ontspanning). Ook dat beïnvloedt de behandeling niet.

Na de behandeling is het goed om veel water te drinken, zodat je lichaam gifstoffen snel kan afvoeren. Je voelt je ontspannen, meer bij jezelf en hebt meer fysieke, mentale en emotionele energie. Het werkt altijd heel ontspannend, doordat ik de energiekanalen door laat stromen, waarvan sommige dicht geslipt waren (blokkades) kunnen er emoties vrij komen en dat werkt bevrijdend. Als u wilt wordt er daarna besproken wat ik heb gevoeld en daarover geef ik uitleg. U zult zich bewust worden waardoor u ( eventueel) bepaalde klachten heeft.

Het is ook mogelijk, als u niet in staat bent te komen, om op afstand te behandelen.
Dit kan doordat Reiki uitgaat van het spirituele principe dat tijd/plaats/ruimte in de kern niet bestaat.

Vanzelfsprekend doch belangrijk:

Reiki is geen vervanging van medisch handelen, maar een aanvulling.
Ga naar de dokter als je ziek bent.

Wilt u meer informatie?

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken?
Wij staan u graag te woord.