Reiki leert ons dat pijn, lijden en ziekte worden veroorzaakt door onze eenzaamheid, onze gevoelens van isolement, die de pijn en het lijden veroorzaken.
Reiki is een manier om ons weer in contact te brengen met wie we werkelijk zijn.
Wat we werkelijk diep van binnen willen en voelen.

Reiki is een manier om de muur af te breken, die we zelf hebben opgebouwd om ons zelf te beschermen en die ons er van weerhoudt de eenheid met het goddelijk te ervaren. We beginnen in te zien dat het onze angsten en het geloof in onze beperkingen waren die de muur aanvankelijk hadden opgebouwd.
Reiki is dus een weg die ons opnieuw in verbinding kan stellen met waar we vandaan komen. Het is de weg naar huis.

De dag dat ik Reiki leerde ervaarde ik de pijn en later vooral de emotie`s. Wat mij bijzonder verbaasde is hoe je dat van een ander mens kon voelen.
Ik merkte dat ik zelf begon te veranderen.
Ik werd me veel bewuster en zag alles wat om mij heen leefde anders, hoe prachtig de bomen waren en mensen ging ik ook anders bekijken.

Een buurvrouw die altijd stug voor zich uit keek, zei ik nu gedag en verrast groette zij terug en bedacht ik dat iedereen zijn eigen pad moest bewandelen en zich anders liet zien. En ik ervaarde als jij verandert, verandert de wereld om je heen.